Фото: АрміяInform

Використовуватимуть усі види озброєння: у Повітряних силах розповіли про плани рашистів до 24 лютого

Російські загарбники до річниці повномасштабного вторгнення в Україну намагаються скорочувати проміжки між ракетними обстрілами міст. Це такий спосіб ворога терору українців, а також виснаження засобів протиповітряної оборони.

Про це повідомив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі "Українського радіо". Військовий вважає, що окупанти використовуватимуть усі види озброєння для атаки з неба — ракети, дрони, повітряні кулі.

"Все, що буде під рукою у ворога, буде застосовано, вони перепробували вже все — ворог намагається залякати Україну та світ. Вони використовують усі інструменти, щоб атакувати Україну", — сказав він.

Ігнат також прокоментував використання росіянами повітряних куль. За його словами, ці предмети можуть нести вибухову частину або розвідувальні пристрої, їхня мета — виснажити ППО. У такий спосіб росіяни сподіваються радіолокаційними засобами визначити, звідки застосовувалася зенітна ракета та точне положення комплексу. Військовий запевнив, що наші захисники на такі дешеві трюки не поведуться й вдало нищать цілі ворога.

"Хотілося, щоб 100% ракет ми могли збивати, але це не вдається зробити фізично, бо у нас великі території, а засобів ППО мало. Але після останніх масованих атак наша техніка знову готова до наступного відбиття. Ми готуємося щодня", — сказав Ігнат.

Водночас військовий додав, що Україна не може збивати російські ракети Х-22, Онікс та Х-31, оскільки для їхнього знищення потрібні такі комплекси, як Patriot, PAC-3, SAMP/T.

"Це зброя тероризму у густонаселених містах. Ці ракети вважаються крилатими, але на фініші летять по балістичній траєкторії", — наголосив Ігнат.

Нагадаємоза прогнозами ЗСУ, Російська Федерація готує чергову масовану ракетну атаку на Україну. Окупанти можуть обстріляти нашу територію на річницю війни — 24 лютого. Також про це заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.02.2023 00:27