Фото:Facebook-сторінка Мар'яни Безуглої

У Раді зареєстрували постанову щодо звільнення Безуглої з посади заступниці голови оборонного комітету

У Верховній Раді зареєстрували постанову про звільнення народної депутатки від "Слуги народу" Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки. 

Про це повідомив її колега по фракції Ігор Кривошеєв. Він зазначив, що Безугла має піти з посади, адже "червоні лінії існують". Кривошеєв також зауважив, що український народ в умовах війни продемонстрував, що може бути солідарний.

"Червоні лінії існують. Український народ в умовах війни продемонстрував, що може бути солідарний. Пані Безугла не може залишатись на посаді заступника голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Крапка", — написав Ігор Кривошеєв.

Постанова про звільнення Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки

Сама ж політикиня наразі постанову про своє звільнення не коментувала.

Нагадаємо, 26 листопада Мар’яна Безугла на своїй сторінці у Facebook написала, що головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний повинен піти у відставку, бо нібито "військове керівництво" не має плану війни на 2024 рік. 

На це відреагував представник президента у Верховній Раді, член Комітету парламенту з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від фракції "Слуга народу" Федір Веніславський. На його думку, така поведінка Мар’яни Безуглої є неприпустимою, її перебування в Комітеті може становити реальну загрозу національній безпеці.

Також на висловлювання Безуглої відреагував екс-командир полку "Азов", а нині — майор Збройних сил України, заступник командира Третьої окремої штурмової бригади ЗСУ Максим Жорін. У своєму Telegram-каналі він написав, що для держави було б краще, якби "неадекватні люди не пхали свій ніс в справи мобілізації, війни та військових".

Водночас 27 листопада Мар'яна Безугла звинуватила Валерія Залужного  у провалі підготовки країни до війни з Росією. Вона наголосила, що президент Володимир Зеленський не відповідав за план оборони країни у 2022 році, адже це прерогатива військових: вони зазначають ризики й будують оборону та наступ.

27 листопада стало відомо, що частина депутатів зі "Слуги народу" вимагають виключити Марʼяну Безуглу з фракції. Такі вимоги нардепи висунули після скандальних заяв Безуглої щодо військового керівництва України, зокрема, щодо головнокомандувача Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.11.2023 22:16