Скріншот з сервісу Х

У роботі соцмережі X (Twitter) стався масштабний збій: всі дописи користувачів зникли

Вранці 21 грудня користувачі соцмережі "X" (колишня Twitter) Ілона Маска поскаржилися на збої. Сайт Downdetector, який відстежує неполадки та відключення інтернет-ресурсів, зафіксував збої у кількох країнах.

Як пише Independent, користувачі і веб-сайту, і мобільного додатка бачили повідомлення "Ласкаво просимо до X" замість звичайних твітів у своїй стрічці.

За даними Downdetector.com, з 05:30 ранку за Грінвічем надійшло понад 70 тисяч повідомлень від користувачів зі скаргами на роботу платформи. Проблеми фіксувалися у Великій Британії, Японії, Австралії, Індії. Але найбільше збоїв зафіксовано у США. Багато користувачів вказували на те, що X не працює, не завантажується сайт, а також видає помилки при підключенні з сервером.

 збій в роботі соцмережі Х 21 грудня

Скріншот з Downdetector.com

Причина глобального збою залишилася незрозумілою. Видання зазначає, що це не перший випадок серйозного збою у роботі платформи цього року. Платформа мікроблогів, що належить мультимільярдеру Ілону Маску, кілька разів впродовж року стикалася з масштабними технічними проблемами, зокрема у березні, липні та у жовтні.

Відомо, що станом на 08:44 за Києвом функції сервісу "Х" повернулися.

Нагадаємо, 18 грудня Євросоюз офіційно оголосив, що підозрює соціальну платформу "X" порушенні правил блоку щодо протидії незаконному контенту та дезінформації. Єврокомісар з питань внутрішньої торгівлі та послуг Тьєррі Бретон написав про обвинувачення у соцмережі, зазначивши про відкриття проваджень.

Зазначається, що закон про цифрові послуги (DSA), що набрав чинності в листопаді 2022 року, вимагає, щоб інтернет-гіганти та великі пошукові системи робили якомога більше для боротьби з незаконним контентом і ризиками для суспільної безпеки, а також для захисту своїх послуг від маніпулятивних методів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 21.12.2023 10:00