Підтоплений Оренбург. Джерело: росЗМІ

У Росії після Орська під воду пішов Оренбург: влада оголосила термінову евакуацію (фото, відео)

У російському Оренбурзі в середу, 10 квітня, виникла небезпечна ситуація через аномальну повінь. Місцева влада ухвалила рішення про термінову евакуацію мешканців міста.

Про це повідомили російські інформаційні ресурси.

Мер Оренбурга Сергій Салмін заявив, що рівень води в річці Урал різко піднявся до критичної позначки у 914 сантиметрів. Коли він досягне рівня у 930 сантиметрів, то очікується катастрофічне підтоплення нових територій. У зону ризику потрапили ще декілька районів, окрім уже затоплених.

"Ситуація дуже серйозна. Повінь може поширитися з надзвичайною швидкістю", — наголосив мер Оренбурга.

У зв'язку з цим в місті оголосили про екстрену евакуацію. Очільник міста наполегливо рекомендує мешканцям вивезти своїх рідних і домашніх тварин із небезпечної зони. Крім того, необхідно негайно зібрати та підняти на височину всі цінні речі, документи та побутову техніку.

Раніше заступник голови Оренбурга Олексій Кудінов попереджав, що рівень води може піднятися ще на метр, що призведе до затоплення великих територій. Зараз у зоні затоплення перебувають приблизно 1 517 будинків і 5 247 присадибних ділянок.

Нагадаємо, що в російському Орську Оренбурзької області 6 квітня стався повторний прорив ґрунтової дамби на річці Урал, внаслідок чого вода почала стрімко надходити в місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 10.04.2024 12:57