На фото: Ту-95МС. Джерело: росЗМІ

У Росії з "Оленьї" злетіли Ту-95: коли можуть вийти на пускові рубежі

У ніч на четвер, 11 квітня, на території Російської Федерації було зафіксовано злет стратегічних літаків-бомбардувальників Ту-95 із Мурманської області. Вони рухаються у напрямку пускових рубежів, тому можливі пуски ракет по Україні.

Про це інформує Telegram-канал Повітряних сил Збройних сил України.

"Увага! Зафіксовано виліт близько семи бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з аеродрому "Оленья" (Мурманська область, РФ), рухаються у напрямку пускових рубежів", — йдеться у заяві військових.

Зазначається, що орієнтовний час виходу цих російських літаків на пускові рубежі — 03:40. Військові закликають українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги.

Оновлено. Спершу повідомлялося про сім бортів Ту-95МС, однак пізніше військові уточнили про активність дев'яти бомбардувальників.


Літаки проекту Ту-95 — це радянські та російські стратегічні бомбардувальники, які вважаються найшвидшими літаками з турбогвинтовими двигунами. Ту-95 та його модифікації є єдиними у світі серійними ракетоносіями-бомбардувальниками з такими двигунами. Літак призначений для ударів по стратегічних об'єктах у тилу в будь-яких погодних умовах та будь-який час доби.

Літаки обслуговує екіпаж із семи осіб. Маса спорядженого борту становить 190 тонн, максимальна швидкість — 830 км/год, бойовий радіус дії — 6500 кілометрів, дальність польоту — 13 000 кілометрів.

Стратегічний бомбардувальник Ту-95МС здатний нести до шести крилатих ракет повітряного базування Х-555 або до восьми типу Х-101.


Нагадаємо, ввечері 10 квітня російські окупанти вдарили ракетами по Одещині. Внаслідок ворожої атаки загинули четверо людей, серед них — дитина. Також відомо про 14 постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 02:30