Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У російських військ виникають проблеми на лівому березі Дніпра в Херсонській області, — ISW

Боєздатність російських військ агресора на лівому березі Дніпра в Херсонській області погіршується через різні причини. Зокрема, окупанти скаржаться на проблеми з командуванням і координацію між підрозділами.

Про це повідомив у своєму звіті Інститут вивчення війни (ISW) із посиланням на російських військових блогерів, як розповідають, що біля Кринок російські війська не можуть націлитися на українські літаки та гелікоптери, оскільки російське командування не дає їм своєчасного дозволу на збиття цілей.

Окрім того, російські командири потребують декілька годин для затвердження артилерійських ударів і вимагають від підрозділів надіслати координати цілей і відео- чи фотопідтвердження цілей перед тим, як схвалювати удари.

Також російські сили не мають належної кількості систем радіоелектронної боротьби (РЕБ) для боротьби з тією кількістю українських безпілотників, що діють у цьому районі.

Інший військовий блогер закликав російські війська припинити переміщення техніки в район Кринок і прилеглі райони, оскільки українські сили знищують там до 90 відсотків російської техніки.

Натомість експерти ISW вважають, що ці повідомлення про тактичні проблеми, не завжди призводять до серйозних оперативних наслідків.

Як відомо, наприкінці листопада українські військові провели серію успішних дій на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Сили оборони України закріпилися на декількох плацдармах. Наші військові на лівобережжі Херсонської області напрацювали відповідну тактику, що тримає в напрузі окупантів. Через це плацдарм ЗСУ на цій ділянці фронту серйозно ускладнює противнику боротьбу.

Джерело: ISW

Джерело: ISW

Нагадаємо, речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк у грудні заявляла, що українські захисники успішно обороняють свої позиції на лівобережжі Херсонської області та відбивають атаки росіян. Ворог при цьому зазнає втрат у живій силі та бронетехніці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.01.2024 07:36