Фото: ілюстративне. Джерело: росЗМІ

У розвідці Британії пояснили, як Росія намагається захистити порт Новоросійська від атак ЗСУ

Війська країни-агресорки намагаються захистити свої об’єкти в порту Новоросійська від атак з боку України. Для цього окупанти почали встановлювати баржі біля входу в порт.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

"Нещодавній аналіз зображень виявив чотири баржі, розташовані біля входу в об’єкт Чорноморського флоту Новоросійського морського порту. Це спроба посилити оборону порту від атак українських надводних дронів без екіпажу", — наголосили розвідники.

У відомстві зауважили, що після численних ударів ЗСУ по Чорноморському флоту країни-агресорки у Севастополі, Новоросійськ став критично важливим для захисту найцінніших активів Чорноморського флоту РФ. 

Зокрема, розвідники додали, що колишнього командувача Чорноморським флотом адмірала Віктора Соколова навіть було знято з посади "через успіхи України в ураженні російських кораблів як у морі, так й в портах".

"Його заміна, віцеадмірал Сергій Пінчук, ймовірно, намагався підвищити шанси на виживання російських кораблів шляхом прийняття подальших профілактичних та оборонних заходів, включаючи скорочення пропуску до портових засобів", — додають у британській розвідці.

Нагадаємо, раніше речник Військово-Морських сил України Дмитро Плетенчук заявляв, що Україна за період повномасштабної війни завдала відчутного удару по військовому потенціалу рашистів. Вона потопила або вивела з ладу третину всіх військових кораблів Росії в Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 13:33