Фото: znaj.ua

У штаб-квартиру миротворців ООН у Лівані влучила ракета: що відомо

База миротворців Організації об'єднаних націй у Лівані зазнала ракетного обстрілу. Наразі фахівці встановлюють, звідки прилетіла ракета.

Про це пише The Times of Israel. В ООН знову закликали Ізраїль та Сектор Газа припинити конфлікт.

"Наша штаб-квартира в Ен-Накурі була обстріляна ракетою, і ми працюємо над тим, щоб з'ясувати, звідки вона була випущена. Наші миротворці в цей час не були в укриттях. На щастя, ніхто не постраждав", — йдеться в повідомленні миротворчих сил ООН в Лівані.

Там наголосили, що напад на ООН є військовим злочином.

"Попри наші зусилля, військова ескалація продовжується. Ми закликаємо всі залучені сторони припинити вогонь і дозволити нам, як миротворцям, допомогти знайти рішення. Ніхто не хоче бачити більше людей пораненими або вбитими", — заявили в організації.

Нагадаємо, шиїтське угрупування з Лівану "Хезболла" у неділю, 15 жовтня здійснило ракетний удар по базі ЦАХАЛа Аль-Рахеб, що на ізраїльсько-ліванському кордоні.

Зазначається, що "Хезболла" заявила про удар керованими ракетами "у відповідь на злочини та агресію режиму Тель-Авіва". Зокрема, угрупування мало на увазі обстріл ЦАХАЛом півдня Лівану. "Хезболла" запевняє, що внаслідок атаки нібито загинули цивільні й постраждала не військова інфраструктура. Ізраїльська армія після атаки оголосила про ізоляцію територію в районі Штули на чотири кілометри від північного кордону з Ліваном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.10.2023 20:48