Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

У Швейцарії офіційно анонсували участь Зеленського у Всесвітньому економічному форумі

Організатори Всесвітнього економічного форуму в Давосі оголосили про особисту участь Володимира Зеленського в одному із заходів 16 січня. Там запланували цілу низку заходів з українським президентом.

Про це повідомила "Європейська правда".

Зазначається, що Зеленський особисто виступить зі спеціальною промовою на панелі "Досягнення безпеки та співпраці у фрагментованому світі".

Разом із ним у панелі братимуть участь виконавчий директор Всесвітнього економічного форуму Клаус Швааб та президент Всесвітнього економічного форуму Бьорге Бренде.

Увечері 16 січня в Давосі також відбудеться відкриття проекту фонду Пінчука Deciding Your Tomorrow за участі топ-посадовців, включно з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Не виключена участь Володимира Зеленському і в цьому заході.

За даними журналістів, президент України може зустрітися з федеральним президентом, главою МЗС і міністром оборони. Раніше медійники наголошували, що візит Зеленського також залежатиме від воєнної ситуації, тому остаточне рішення все ще не ухвалено.

Нагадаємо, що російська пропаганда поширює наратив, що українська делегація їде на Всесвітній економічний форум у Давос, щоб нібито "випрошувати у світового бізнесу нові воєнні кредити". За них, мовляв, українська влада хоче віддати державні "землі й активи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 13.01.2024 10:33