Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У США назвали головну проблему України у війні проти Росії

Довгоочікуване надходження американської зброї допоможе Україні притупити просування Росії в найближчі місяці. Але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ навряд чи відновить великі наступальний імпульс щонайменше до 2025 року.

Відповідний матеріал опублікувало видання The Washington Post.

"Перші постачання зброї від США, які містять артилерійські снаряди, ракети протиповітряної оборони та бронетехніку вже розпочинають надходити до України. Тож у США очікують, що нове озброєння допоможе виграти час, щоби Київ поповнив військові ряди та зміцнив оборону на полі бою — напередодні очікуваного російського наступу", — йдеться у статті.

Попри колосальні втрати Росії, у США зауважили, що окупанти зберігають перевагу в живій силі та техніці, адже Москва продовжує випереджати Захід у виробництві артилерії й іншої зброї, до того ж Кремль звернувся до Ірану та Північної Кореї за допомогою.

"Ситуація з кадрами є проблемою. І якщо це не виправити, то цей пакет допомоги не вирішить усіх проблем України", — сказав Роб Лі, колишній морський піхотинець США.

Водночас, як пише Washington Post, американський чиновник заявив, що адміністрація Байдена усвідомлює, якою чутливою темою є це для Києва.

"Хто ми такі, щоби казати: "Вам просто потрібно набрати більше людей для боротьби". Водночас це реальна проблема. Закони, які вони ухвалили, допоможуть їм, але їм потрібно мобілізувати більше сил і знайти спосіб мотивувати більше чоловіків іти на передову", — додав чиновник.

У статті вказано, що Україні необхідно відновити війська. Це, мабуть, найважливіший фактор, який визначатиме, чи буде успіх на полі бою, чи ні.

Аналітики наголосили, що Україні варто прискорити мобілізаційний процес ще й тому, що спочатку потрібен час на навчання новобранців, якщо Київ сподівається уникнути проблем, з якими він зіткнувся під час невдалого торішнього контрнаступу.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські війська прагнуть розтягнути українські сили на ширшу лінію фронту на сході України перед початком свого літнього наступу. Саме для цього, ймовірно, вони намагаються використати загрозу наступу на Харків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.04.2024 13:41