Фото: Telegram Дмитро Тіщенко

У Сумах помер пенсіонер, який передав $35 тисяч на потреби ЗСУ

У Сумах помер волонтер Микола Іванович Єрис, який рік тому віддав на потреби армії 35 тисяч доларів. Його життя обірвалося у віці 87 років.

Про його смерть повідомив волонтер Громадського фонду "Суми" Дмитро Тіщенко у Facebook. Він підтримував зв'язок з патріотом до останніх його днів. 

Відомо, що пенсіонер продав свою квартиру та дачну ділянку, залишившись без нічого. Отримані гроші він приніс у фонд. 

За словами Тіщенка, Микола Єрис помер три тижні тому. Він дізнався про це, коли навідався до нього додому.

"Дізнався про це сьогодні, коли приїхав до нього додому. Два дні телефонував йому з нагоди річниці тієї події, слухавку він не брав. Сусіди повідомили прикру новину", — написав волонтер Громадського фонду.

Зазначається, що перед повномасштабною війною чоловік втратив дружину, а ще раніше — сина. Після цього він вирішив зробити такий внесок для держави.

"Він завжди просив не робити з нього героя, не погоджувався на інтерв'ю, але захоплено розповідав про своє життя і роботу на заводі", — розповів Тіщенко.

Відомо, що за кошти, що передав пенсіонер, Громадський фонд "Суми" закупив обладнання для військових 117-ї бригади: мульти- та квадрокоптер, антидронову гармату й інше необхідне спорядження. 

Нагадаємо, 28 серпня у боях з російськими загарбниками загинув учасник відомого пісенного телешоу "Х-фактор" Савелій Федан. Хлопець був родом з Енергодара. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 29.08.2023 15:03