Фото: Anadolu

У Туреччині знову стався землетрус: люди вистрибували з балконів, багато травмованих

Увечері 10 серпня турецьку провінцію Малатья сколихнув сильний землетрус. Магнітуда підземних поштовхів сягала 5,3 бала.

Як повідомляє видання TRT Haber, землетрус також відчували й жителі сусідніх провінцій. Наразі відомо про щонайменше 23 постраждалих.

Сейсмологи зазначили, що епіцентр землетрусу був на глибині сім кілометрів в околицях міста Єшилюрт. Поштовхи були дуже відчутними — у будинках хиталися меблі, люстри. Місцями — й цілі будинки сколихнув землетрус.

Журналісти вказують, що є багато травмованих. Люди тікали з приміщень на вулиці через усі можливі виходи — багато хто вистрибував з балконів. Загалом до лікарень звернулося близько 80 осіб — більшість з них не отримала фізичних травм, але неабияк злякалася й пережила стрес.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Ерлікая повідомив, що усі постраждалі отримали легкі поранення. Унаслідок землетрусу одна нежитлова будівля обвалилася. У цей момент поруч саме проходила дитина, яка постраждала через обвал. Також відомо про щонайменше дві будівлі, які серйозно постраждали під час землетрусу.

"Поки що загиблих немає. Бажаю якнайшвидшого одужання постраждалим громадянам. Нехай Бог береже нашу країну від усіляких напастей", — повідомив міністр.

Землетруси у Туреччині

Вранці 6 лютого Туреччину сколихнув землетрус магнітудою 7,8. Президент країни Реджеп Таїп Ердоган оголосив тримісячний надзвичайний стан у десяти провінціях, які найбільше постраждали від землетрусу.

Відомо також, що внаслідок землетрусів у Туреччині геологічний щит зрушився на три метри. Загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів. Президент Національного інституту геофізики та вулканології Італії (INGV) Карло Дольоні пояснив, що "це ніби Туреччина зрушила на південний захід". За словами Дольоні, загальна величина розлому склала щонайменше 150 кілометрів, "все сталося за кілька десятків секунд".

За останніми даними, кількість загиблих у Сирії й Туреччині від стихії перевищила 50 тисяч осіб.

1 березня у Туреччині стався ще один потужний землетрус. Підземні поштовхи сягнули 5,6 бала. Відомо про щонайменше двох загиблих.

Нагадаємо, попередній землетрус у Туреччині стався 25 липня. Епіцентр поштовхів був зафіксований у районі міста Козан.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 11.08.2023 08:49