Хуан Вінсенте Перес Мора. Джерело: Книга рекордів Гіннеса

У Венесуелі помер найстаріший чоловік світу

У Венесуелі помер найстаріший чоловік у світі Хуан Вісенте Перес. Йому було 114 років.

Про це повідомив президент Венесуели Ніколас Мадуро.

"Хуан Вісенте Перес Мора відійшов у вічність у віці 114 років. З міста Ель-Кобре він подарував Венесуелі рекорд Гіннеса як найстаріший чоловік у світі. Я надсилаю свої обійми та співчуття його родині та всім мешканцям Ель-Кобре, штат Тачіра. Нехай Господь прийме його у своїй святій славі!" — написав він у мережі Х.

Станом на 4 лютого 2022 року він був оголошений найстарішим чоловіком у віці 112 років і 253 днів. 

Що відомо про Хуана Вісенте Переса

Хуана Вісенте Переса народився 27 травня 1909 року. Чоловік був одружений на Едіофіні дель Росаріо Гарсіа. Вони прожили разом 60 років. Вона померла у 1997 році. Разом вони створили сім'ю з 11 дітей. У них було шість синів і п'яти дочок. Чоловік мав 42 онуки, 18 правнуків і 12 праправнуків.

Хуан Вінсенте Перес Мора

Хуан Вінсенте Перес Мора. Джерело: Книга рекордів Гіннеса

У 2019 році він відзначив своє 110-річчя, ставши першим суперстолітнім чоловіком з Венесуели. Хуан Вісенте пережив обидві світові війни, побачив винайдення телевізора та був свідком висадки людини на Місяць. Також пережив COVID-19 у 2020 році. 

Варто зазначити, що у травні йому мало б виповнитися 115 років. Своє довголіття він пояснював тим, що наполегливо працював, відпочивав у свята та рано лягав спати. Також чоловік щодня випивав келих вина, любив Бога та завжди носив його у своєму серці. 

Нагадаємо, у січні минулого року у віці 118 років померла черниця Люсіль Рендон. Жінка була визнана найстарішою людиною у світі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.04.2024 15:19