Фото: Telegram-канал Сергій Моргунов

У Вінниці вшанували пам'ять жертв минулорічного теракту Росії (фото)

Рік тому, 14 липня, російські війська вдарили крилатими ракетами по Вінниці. У річницю обстрілу у місті вшановують пам'ять загиблих від ворожого теракту.

Мер міста Сергій Моргунов опублікував світлини із заходу вшанування пам'яті жертв російського обстрілу.

На Площі перемоги, куди 14 липня 2022 року о 10:45 влучили дві ворожі ракети "Калібр", пройшов меморіальний мітинг, під час якого представники влади, громадськість, родичі та близькі вшанували пам'ять 29 загиблих.

вшанування пам'яті жертв обстрілу Вінниці

На місці трагедії відкрили пам'ятний знак "Жертвам ракетних ударів по Вінниці". Скульптори відтворили на ньому силуети 29 білих птахів, що здіймаються в небо. Вони символізують душі людей, чиї життя обірвались внаслідок ракетного терору.

Вінниця

У місті цього дня оголошено День жалоби за загиблими. На всій території Вінницької міської територіальної громади приспустили державні прапори з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях міської ради, виконавчих органів міської ради, комунальних підприємств, установ та організацій. Також скасовано усі розважальні заходи.

Мама загиблої дівчинки Лізи Ірина Дмитрієва у своєму Instagram також поділилася світлинами. Рік тому, у той трагічний день, Ірина разом з маленькою Єлизаветою йшли на заняття до логопеда. Вони проходили поблизу площі Перемоги у той час, як ворожі ракети пролетіли над ними та влучили у будівлі поряд. Дівчинка загинула на місці, Ірина отримала травми.

Фото: Instagram Ірини Дмитрієвої

Фото: Instagram Ірини Дмитрієвої

Ракетний удар по Вінниці

4 липня 2022 року ворог ударив по Вінниці двома ракетами "Калібр". Ракети влучили у Будинок офіцерів, розташований на площі Перемоги. Унаслідок ворожого обстрілу зруйноване приміщення Будинку офіцерів, ущент згорів медичний центр, розташований у будинку побуту "Ювілейний", були знищені та пошкоджені близько півсотні автівок. Від влучання ворожих ракет загинули 29 осіб, у тому числі діти. Постраждали понад 200 людей.

Нагадаємо, уночі 6 липня російські терористи обстріляли Львів — уламки ракет, які росіяни випустили по місту, влучили у житловий будинок. Загалом понад 250 квартир пошкоджено, більш як 30 — потребують капітального ремонту, пошкоджено три школи, сім гуртожитків, один будинок дитини, санаторна школа, більше ніж 60 автомобілів. Понад 230 людей звернулись за допомогою, близько 65 людей отримали психологічну допомогу, 36 людей відселено, 130 надана медична допомога, 13 госпіталізовано.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 16:56