Фото: росЗМІ

У якому підрозділі воюють "вагнерівці" проти України: заява російського командира

"Вагнерівці" масово переходять до чеченського спецпідрозділу "Ахмат", який підпорядкований "Росгвардії". Раніше вони були розформовані після загибелі Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна.

Про це заявив у своєму Telegram-каналі командир цього загону Апті Алаудінов. За його словами, "вагнерівці" й раніше переходили до чеченського підрозділу, але тепер це стало масовим явищем.

"Зараз у нас пішло таке масове поповнення із бійців ПВК "Вагнера". Зараз вони пішли до мене, у різні загони", — сказав він.

Алаудінов наголошує, що до спецпідрозділу "Ахмат" перейшли колишні командири ПВК "Вагнера", а до них приєднуються й колишні рядові бійці. Також він зазначив, що певний час "Ахмат" та "Вагнер" навіть були сусідами на позиціях, які займали окупанти на лінії фронту.

Нагадаємо, раніше Центр національного спротиву повідомляв, що з Білорусі до Сирії було відправлено інструкторів російської приватної воєнної компанії "Вагнера". Вони повинні тренувати бойовиків ліванського угруповання "Хезболла".

Раніше повідомлялося, що Російська Федерація продовжує вербувати кубинських громадян для участі у бойових діях в Україні, можливо, у складі елітних повітрянодесантних формувань. Такий процес відбувається всупереч офіційній позиції Куби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.10.2023 21:20