Фото ілюстративне зі соцмереж

У Yasno розповіли, як відбуватиметься відключення електрики боржникам

Компанія-постачальник електроенергії Yasno не буде відключати за борги усіх споживачів. До того ж це не відбуватиметься одномоментно та раптово.

Про це написав генеральний директор Yasno Сергій Коваленко на своїй Facebook-сторінці.

За його словами, Yasno не буде відключати всю Україну, оскільки працює з приватними клієнтами лише у Києві та на Дніпропетровщині.

"Як відключатимуть постачальники й оператори системи розподілу на решті території України — краще уточнити у них", — додав він.

Генеральний директор Yasno наголосив, що всіх однозначно відключатимуть.

"У нас є чіткі критерії й за сумами, і за "віком" заборгованості. Наразі таких кандидатів на відключення понад 70 тисяч у Києві та Дніпропетровській області, їхній загальний борг становить понад 600 мільйонів гривень", — пояснив Коваленко.

За його словами, відключення "не відбуватиметься одномоментно всім і раптово".

"Ми щомісяця сповіщаємо клієнтів про стан рахунку, всі знають, чи є у них борг, чи ні. Коли ж ми будемо подавати на відключення, то власник житла отримає паперове попередження за десять днів до відключення, ще за п’ять днів - сповіщення від оператора системи розподілу. Якщо ви не живете у квартирі — уточніть свої показання, передавайте їх коректно і щомісяця, тоді боргу не буде", — зазначив генеральний директор Yasno.

Раніше Кабінет міністрів України скасував заборону на припинення житлово-комунальних послуг, нарахування штрафів та пені, а також на стягнення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. Столична компанія-енергопостачальник Yasno планує розпочати відключення боржників від електроенергії з 29 січня.

Нагадаємо, що відтепер у разі несплати за рахунками, споживачам знову нараховуватимуться пені та штрафи. Головна причина такого рішення уряду — ухилення від оплати ЖКП з боку заможних громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.01.2024 13:20