Затримання "бізнесмена" в Запоріжжі. Джерело: ДБР

У Запоріжжі колишній посадовець ДСНС розкрадав пальне під час війни у великих масштабах

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування щодо колишнього начальника аварійно-рятувального загону ДСНС у Запоріжжі та п’яти його спільників. Обвинувальні акти направлено до суду.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Пальне рятувальникам надавала держава для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, проведення розмінування, а також евакуації людей із прифронтових територій. Проте його незаконно списували та використовували для заправки приватних вантажівок, які належали фірмам, зареєстрованим на родичів посадовця ДСНС. Водіями на них працювали підлеглі посадовця, які продовжували отримували зарплатню рятувальників за той час, коли перевозили комерційні вантажі за межами регіону", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці додали, що один із рятувальників виконував функції заправника "чорного палива" та постійно перебував на території домоволодіння полковника. Розкрадання пального були настільки масштабними, що посадовцю довелось облаштувати міні-АЗС прямо на території власного маєтку.

"Зі січня по вересень 2022 року посадовець незаконно списав і вивів на свій "бізнес" 34 тисячі літрів пального на суму майже 1,2 мільйона гривень. Рятувальники, які замість служби в аварійному загоні перевозили комерційні вантажі та займалися заправкою, отримали безпідставно понад 400 тисяч гривень зарплатні з бюджету", — пояснили в ДБР.

Державне бюро розслідувань викрило цю схему та в червні 2023 року повідомило перші підозри начальнику аварійно-рятувального загону та п’яти іншим фігурантам справи.

За клопотанням працівників ДБР посадовця ДСНС усунули від посади, а згодом звільнили. Суд заарештував його майно, серед якого нерухомість, автівки та банківські рахунки.

Нагадаємо, нещодавно Державне бюро розслідувань повідомило про підозру працівниці податкової інспекції з Кіровоградщини. Вона "допомогла" підприємцю уникнути сплати мільйонних податків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.02.2024 11:18