Фото: Андрій Єрмак. Джерело – Офіс президента

У Зеленського анонсували потужну угоду про гарантії безпеки зі США

Майбутня угода щодо гарантій безпеки від Сполучених Штатів Америки може стати однією з найсильніших. Наразі переговори із союзниками щодо цього питання ще тривають.

Про це повідомляє "Суспільне", яке процитувало слова заступника керівника Офісу президента Ігоря Жовкви. Він наголосив, що між Україною та США вже відбулися два раунди переговорів щодо безпекової угоди.

"На сьогодні робота триває, ми не коментуємо про перебіг переговорів, про якісь дедлайни, але побачите, що це буде одна з найсильніших угод. Закладаємо механізми, щоб ця угода, так само як і інші, працювала 10 років. Єдиною можливістю її скасування може бути вступ України до НАТО раніше", — сказав Жовква.

Своєю чергою керівник Офісу президента Андрій Єрмак наголосив, що безпекову угоду зі США, ймовірно, підпишуть після того, як Конгрес ухвалить допомогу для України. Проте, швидше за все, це станеться до саміту НАТО у Вашингтоні, який пройде у липні цього року.

"Ціль в тому, щоб кожна угода була дійсно сильною, мала свою родзинку для кожної країни, тому тут не питання часу, а питання якості та результату", — заявив Єрмак.

Як відомо, в п’ятницю, 23 лютого, Данія й Україна офіційно підписали угоду про надання гарантій безпеки. Термін домовленостей становитиме 10 років. Це відбулося під час зустрічі президента України Володимира Зеленського та прем’єр-міністра Данії Метте Фредеріксен у Львові.

Також Україна й Італія узгодили угоду про гарантії безпеки. Підписання документа відбулося в другі роковини повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Нагадаємо, декілька днів тому в Офісі президента заявляли, що Україна продовжує працювати над двосторонніми угодами про гарантії безпеки, про що свідчать проведені чергові раунди перемовин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.02.2024 22:22