Михайло Подоляк. Джерело: Офіс президента

У Зеленського дали оцінку ударам США та союзників по об'єктах хуситів у Ємені

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк звернув увагу на те, що глобальна нестабільність у світі зростає. Новою точкою напруги стало Червоне море, у якому єменські хусити активно знищують міжнародне морське право та міжнародну навігацію.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Глобальна нестабільність зростає. Ще одна масштабна точка військової напруженості Червоне море, у якому єменські хусити активно знищують міжнародне морське право, міжнародну навігацію. Такого беззаконня більшає в різних частинах світу…"  написав радник ОП.

Він наголосив на необхідності врахування в подальших прогнозах та аналізах ситуації однією важливої обставини, а саме руйнування Росією архітектури глобальної безпеки та права. 

"Ще раз наголошу на важливій обставині, яку обов’язково треба враховувати в прогнозах та аналізах ситуації. Росія, розпочавши велику війну у Східній Європі/Україні та демонстративно зруйнувавши всю архітектуру глобальної безпеки й глобального права, зневаживши конвенції, міжнародні інститути, показала приклад усім специфічним агресивним режимам: "Сьогодні час безкарних убивств, атак, руйнувань. Атакуйте та вбивайте!"  зауважив Подоляк.

За його словами, Росія часто виступає прямим чи опосередкованим донором, фінансистом та консультантом багатьох ескалацій у різних регіонах, бо вкрай зацікавлена перенаситити країни демократій безліччю конфліктів і в такий спосіб частково відвернути їх від допомоги в головному протистоянні в Україні. Тому єдиний спосіб завадити Росії, на думку Подоляка, це досягти її програшу. 

"Висновок простий: повернути світ до правил, до стабільності, до передбачуваності можна лише після краху/програшу путінської Росії. Будь-які інші рішення тільки провокуватимуть інші руйнівні процеси…"  наголосив політик.

Нагадаємо, міністр Збройних сил Великої Британії Джеймс Хіппі заявив, що подальші удари по Ємену не плануються, і наголосив на тому, що проведення військової операції було необхідним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.01.2024 16:29