Фото: Офіс президента

У Зеленського назвали фактори, які визначають тривалість та фінал війни в Україні

Радник Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що час війни України з Росією, її тривалість та фінал визначаються волею та ресурсами.

Відповідну заяву посадовець написав у Telegram.

"Час війни, її тривалість, правильність фіналу чи наступне заморожування/перенесення конфлікту на майбутні покоління визначаються волею, що необхідна для обов’язкових жорстких рішень", — написав він.

Подоляк наголосив, що саме політична воля дає змогу об’єктивно оцінити природу російського режиму, його мотивацію та передбачати ризики, які цей режим продовжує нести.

"Вольові своєчасні рішення повинні підкріплюватися ресурсами — математично вивіреними і такими, що забезпечують точність оцінки поточного етапу війни", — зазначив Подоляк.

Він також пояснив, що ресурси — це, зокрема, спільні інвестиції у військові виробництва, що дають технологічну перевагу в окремих елементах наступальних, контрнаступальних та оборонних дій.

"У будь-якому разі сьогодні нікому не вдасться відсидітися осторонь", — резюмував радник.

Нагадаємо, раніше Михайло Подоляк заявляв, що Україні потрібно змінити модель проведення мобілізації. Зараз наша держава перебуває у психоемоційній ямі, яка пов'язана з довготривалою війною проти Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.11.2023 15:18