Скріншот з відео

У Зеленського пояснили кадрові перестановки в Офісі президента

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк пояснив, чому президент Володимир Зеленський проводить кадрові перестановки у своїй команді. За його словами, це робиться з необхідністю більш ефективного функціонального апарату влади.

Про це він розповів в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Пришвидшення напрацювання тих чи інших сценаріїв, збільшення аналітичності, тобто більш, скажімо так, швидка реакція на зміну політичних складових. Ну, наприклад, в низці країн-партнерів будуть вибори й вони впливатимуть на допомогу Україні. Потенційно більше аналітичності потрібно для того, щоб оцінювати події, які відбуваються в Російській Федерації. Ну і безумовно треба бути більш актуалізованими на ті виклики, що стоять. Тому що два роки війни, вона вже такого стагнаційного характеру", — сказав Подоляк.

Посадовець наголосив, що треба шукати нові рішення, які будуть більш оптимальними для такого типу війни.

"Все. Перезавантаження. Я не шукав би тут конспірології ніякої. Президент хоче мати максимально ефективний функціональний апарат. Не більше, але і не менше", — наголосив він.

Водночас він нагадав, що нині відбувається перезавантаження різних сфер.

"Дивіться, є перезавантаження військово-політичного керівництва. В цьому випадку військова вертикаль повністю практично змінена, ми бачимо... Далі президент змінює функціональну вертикаль, яка безпосередньо готує для нього матеріали, відповідає за реалізацію ініціатив президента, його оперативний менеджмент, по суті", — додав радник керівника ОПУ.

Нагадаємо, 26 березня президент звільнив Олексія Данілова із посади секретаря Ради національної безпеки й оборони.

29 березня Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента — Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова.

30 березня очільник держави знову провів низку кадрових змін в Офісі президента. Зокрема, гарант звільнив з посади першого помічника президента України Сергія Шефіра та ще низку своїх радників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.04.2024 00:16