Фото: соцмережі

У Зеленського відреагували на ліквідацію зрадника Киви

В Офісі президента України відреагували на ліквідацію екс-нардепа та зрадника України Іллі Киви. Там наголосили, що зрадники України мають розуміти, що вони зробили свій вибір і будуть покарані.

Про це в ефірі телемарафону заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Він переконує, що таких подій на території Росії ставатиме усе більше. За його словами, усі "суб'єкти", які підпадають під статтю "держзрада", мають розуміти: Україна не відпустить уже нікого з них.

"Служба безпеки та Головне управління розвідки мають дуже ефективну агентурну мережу в Росії, контролюють процеси, які там відбуваються, мають реєстри людей-зрадників, які допомогли Росії вбивати цивільне населення України. Вони отримають все, що їм потрібно, навіть ті, які поїхали з України у 2014 році. Це будуть і юридичні наслідки для них безпосередньо, і фізичні. В міру того, як закінчуватиметься війна, ці люди будуть отримувати те, на що вони заслуговують", — йдеться в повідомленні.

Що відомо про смерть Іллі Киви

У середу, 6 грудня, у Росії знайшли мертвим колишнього нардепа та зрадника України Іллю Киву. За інформацією російських пропагандистів, його тіло виявили у Підмосков'ї у селі Супоніво Одинцовського району.

Низка українських ЗМІ з посиланням на джерела в Службі безпеки України повідомила, що зрадника ліквідували зі стрілецької зброї — це спецоперація СБУ.

Поліція РФ допитує співмешканку скандального екс-нардепа. Підозрюють, що вона могла навести кілера.

Справа Іллі Киви

Офіс Генерального прокурора оголосив Іллі Киві підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності. За день до вторгнення Росії на територію України Ілля Кива записав відеопривітання з Днем радянської армії та озвучив потребу у визволенні України.

10 березня 2022 року слідчий суддя Личаківського районного суду Львова задовольнив клопотання слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого Управління Державного бюро розслідувань та обрав Киві запобіжний захід у виді тримання під вартою.

12 березня 2022 року слідчі ДБР зібрали необхідні документи для оголошення Іллі Киви в міжнародний розшук.

29 березня Слідчі ДБР повідомили ще одну підозру колишньому народному депутату Іллі Киві за пропаганду війни та заклики до насильницької зміни влади.

10 травня 2022 року українські правоохоронці закінчили спеціальне досудове розслідування проти колаборанта та нардепа дев'ятого скликання від ОПЗЖ Іллі Киви. Його справу скерували до суду.

Нагадаємо, що також 18 серпня працівники ДБР повідомили про ще одну підозру екс-депутатові. Його звинуватили у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни Іллі Киві.

Нагадаємо, що 6 грудня в мережі з'явилися перші кадри з місця вбивства колишнього нардепа. Відповідні відео виклали російські силовики. На оприлюднених кадрах присутні представники Слідчого комітету РФ, які щось активно вишукують у засніженому сквері.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.12.2023 12:28