Скріншот з відео

У ЗСУ назвали місто на Харківщині, яке планують захопити рашисти

Російські загарбники мають на меті просунутися до Куп’янська на Харківщині й спробувати його оточити, а згодом захопити. Щодня ворог наступ на харківській ділянці — поблизу Синьківки та Іванівки, де минулої доби зафіксовано 15 атак.

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону. 

"Лиманський напрямок поки що противник не зачіпає, ймовірно, через те, що раніше тут добряче отримав на горіхи від Сил оборони Сходу і наразі перегруповується та відновлюється", — сказав Євлаш, додавши, що така ситуація ненадовго.

За його словами, також на інтенсивність бойових дій впливають і погодні умови, оскільки починається сезон дощів, і штурмові дії противнику вести важче, як і загалом застосовувати авіацію та БпЛА.

Євлаш нагадав, що програма максимум у ворога — повна окупація Луганської та Донецької областей. Разом з тим він наголосив, що найближчою метою нинішнього наступу ворога у смузі східного угруповання є Куп’янськ.

"Завдяки великій кількості техніки та живій силі ворог хоче дістатися до Куп’янська і спробувати його оточити, а потім і захопити. Але ми маємо там потужний укріпрайон, потужні сили, які стримують цю навалу. Противник не має там успіхів та не матиме у майбутньому", — наголосив він.

Нагадаємо, Міністерство оборони Великої Британії в останньому зведенні повідомляло, що за останні два тижні спостерігається значне посилення наступальної активності росіян на напрямку Куп’янськ — Лиман. Російські обстріли посилилися, а підрозділи шостої та 25 загальновійськових армій Росії та першої гвардійської танкової армії проводять атаки, але з обмеженим успіхом. Зокрема, метою російських сухопутних військ на напрямку Куп’янськ — Лиман, імовірно, є просування на захід до річки Оскіл для створення буферної зони навколо Луганської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.10.2023 01:17