Знищена Андріївка. Фото: racurs.ua

У звільненій Андріївці немає де встановити прапор: село знищене вщент (відео)

Деокупована Андріївка в районі Бахмута зруйнована настільки, що там нікуди встановити український прапор. Окупанти чинили запеклий опір під час боїв за населений пункт, постійно застосовували артилерію, дрони.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив прес-офіцер 3 окремої штурмової бригади ЗСУ Олександр Бородін, розповідаючи про стан звільненої Андріївки після тижнів боїв. Він також додав, що навколо населеного пункту все дуже сильно заміновано.

"Під час просування ми діяли дуже обережно, щоби зберегти максимальну кількість бійців. Самої Андріївки вже немає, вона повністю знищена, але цей квадрат дуже важливий", — зазначив Бородін.

Окрім того, в населеному пункті не було цивільних, бо Андріївка зруйнована ще із зими. Зараз російські війська активно обороняють фланги довкола Бахмута. Якщо їх вдасться звільнити, то втримання Бахмута стане проблематичним для ворога.

Нагадаємо, що українські військові крок за крок звільняють українську землю від окупантів. За словами заступниці міністра оборони Ганни Маляр на Бахмутському напрямку тривають активні бої, зокрема, в Кліщіївці та Курдюмівці.

Третя окрема штурмова бригада офіційно повідомила про звільнення села Андріївка на Донеччині. За словами українських захисників, 72 бригада російської армії — розбита вщент. У результаті блискавичної операції російський гарнізон Андріївки оточили, відрізали від основних сил і знищили.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 16:22