Фото: Telegram\Олег Синєгубов

Удар по телевежі у Харкові: Синєгубов показав наслідки (фото)

Через влучання по телевежі, яке відбулося 22 квітня, у місті Харків, а також найближчих населених пунктах відсутній сигнал цифрового ефірного мовлення.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За словами посадовця, по телевежі поцілила ракета Х-59. Удар був на висоті близько 140 метрів.

"Загальна висота вежі до влучання — 250 метрів. Удар був на висоті близько 140 метрів. Пошкоджені технічні приміщення. Фахівці аналізують ступінь пошкодження телевізійного обладнання", — наголосив Синєгубов.

Очільник ОВА додав, що наразі харків‘яни можуть підключати кабельне та супутникове ТБ. Радіо, інтернет та мобільний звʼязок працюють.

Водночас речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону розповів, що мета російського обстрілу телевежі у Харкові полягає у тому, щоб перебити зв’язок у регіоні та поширити сигнал своєї російської пропаганди. Натомість мовлення української держави неможливо обмежити.

"Я не думаю, що так випадково могло трапитися. Вдарили прямо по вежі і ще й в середину. Найімовірніше, що ворог мав на меті перебити зв’язок, аби поширити сигнал своєї російської пропаганди та обмежити мовлення української держави. Звісно, що намагався влучити і саме тип, якої ракети це був, наразі встановлюється. Зараз розглядаються різні версії про те, що це була керована авіаційна ракета, однак вже експерти зможуть з точністю сказати, проаналізувавши уламки цієї ракети", — зауважив речник Повітряних сил.

Ракетний удар по Харкову 22 квітня: деталі

22 квітня близько 16:30 окупанти здійснили ракетний удар по об'єкту телевізійної інфраструктури у Харкові. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що людських жертв внаслідок ворожої атаки немає, адже під час тривоги співробітники об'єкта перебували в укритті. Також він інформував про перебої із сигналом цифрового телебачення. 

Згодом у Харківській обласній прокуратурі заявили, що рашисти атакували об'єкт телевізійної інфраструктури у Харкові, ймовірно, ракетою X-59.

Нагадаємо, вночі 23 квітня війська країни-агресорки атакували Одещину іранськими дронами-камікадзе типу "Шахед". Зруйновано житлові будинки та постраждали місцеві мешканці.

Крім того, російські терористи вночі 23 квітня випустили по столиці України дрони-камікадзе. Всі ворожі безпілотники були знищені протиповітряною обороною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.04.2024 10:44