Фото: соцмережа X Сікорського

Угорщина блокує надання Польщі коштів з європейського бюджету: як це впливає на допомогу Україні

Угорщина блокує надання Польщі з європейського бюджету 450 мільйонів євро компенсації за надану раніше Україні зброю, що ускладнює передачу Варшавою чергових пакетів військової допомоги Києву. 

Таку заяву зробив глава міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, повідомляє Tvn24.

"Угорщина блокує 450 мільйонів євро, які Польща має отримати з європейського бюджету за поставлену Україні зброю. Це ускладнює нам відправлення подальших пакетів допомоги в Україну", — наголосив він.

Варто зазначити, що у березні Сікорський повідомив, що Польща готує 45-й пакет допомоги для України, а попередні два були на загальну суму 100 мільйонів євро. Своєю чергою лідер Польщі Анджей Дуда нещодавно заявив, що Варшава перебуває у лідерах серед держав, які допомагають Києву. За словами політика, за два роки війни Польща підготувала 15 тисяч українських військових, передала ЗСУ понад 300 танків, понад 350 бронетранспортерів, 10 літаків МіГ-29 тощо.

Раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз має зосередити зусилля на завершенні вступу країн Західних Балкан. А "східним розширенням" варто займатися вже після цього.

Нагадаємо, що наприкінці березня в Будапешті тисячі людей вийшли на протест і вимагають відставки прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Страйки розпочалися після того, як угорський опозиціонер Петер Мадяр опублікував аудіозапис про хабарництво команди Віктора Орбана. Протестувальники пройшли маршем від генеральної прокуратури до парламенту з криками: "У відставку, у відставку".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.04.2024 12:22