Фото: pixabay.com

Угорщина намагалася зняти санкції з трьох російських олігархів, — ЗМІ

Угорщина намагалася прибрати зі списків імена трьох російських олігархів, проти яких постійні представники Євросоюзу схвалили продовження поточних санкцій. Йдеться, зокрема, про Алішера Усманова, В’ячеслава Кантора та Дмитрія Мазепіна-молодшого.

Про це повідомив у соцмережі X редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Йозвяк. Він наголосив, що Будапешт зазнав невдачі у просуванні інтересів російських олігархів.

"Посли ЄС також домовилися про продовження санкцій проти понад 1900 російських і білоруських фізичних та юридичних осіб ще на шість місяців", — йдеться у повідомленні Йозвяка.

Журналіст заявив, що Будапешт намагався прибрати зі санкційного списку трьох російських олігархів Алішера Усманова, В’ячеслава Кантора та Дмитрія Мазепіна-молодшого, але вкотре зазнав невдачі.

Раніше стало відомо, що послам Європейського Союзу вдалось ухвалити новий пакет санкцій проти Російської Федерації. Він охоплює близько 200 юридичних і фізичних осіб та обмежить доступ агресора до безпілотників.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Будапешт не буде блокувати 13-й пакет санкцій Євросоюзу проти Російської Федерації. Всі елементи нового пакета, які "шкодять інтересам Угорщини", були вилучені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.02.2024 13:11