Фото: сайт президента України

Україна бачить, до чого готується Росія та обов'язково відповість, — Зеленський

Під час вечірнього відеозвернення 9 травня президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна бачить, до чого готується Російська Федерація та обов'язково відповість на агресивні дії окупанта.

Текст звернення з'явився на сайті президента України.

Зеленський провів нараду з керівниками наших Сил оборони, а саме з головкомом Олександром Сирським, начальником Генерального штабу Анатолієм Баргилевичем та міністром оборони України Рустемом Умєровим. 

"І про те, як прискорити постачання зброї від партнерів, і про те, як діяти – зараз, наявними силами та засобами, наявною зброєю, — щоб досягти необхідних нам результатів. Бачимо, до чого готується окупант. Буде йому відповідь", — заявив Зеленський.

Президент також висловив подяку всім солдатам та командирам, кожному підрозділу, які ефективно діють на фронті та знищують окупанта. 

"Особливої вдячності за бої цими днями заслуговує підрозділ ГУР "Кракен". Дякую вам, хлопці! І всім, хто дає Україні результат. Результат, який нам так потрібен. Сьогодні ж призначив нового командувача Сил спеціальних операцій — Олександра Трепака. Достойна людина, сильний воїн, Герой України", — додав Володимир Зеленський.

Раніше Володимир Зеленський заявив, що українські Збройні сили перехоплять ініціативу на фронті після надходження в Україну нових партій озброєння. Це в першу чергу стосується ухваленого США військового пакету допомоги.

Нагадаємо, раніше речник оперативного командування "Хортиця" Назар Волошин повідомляв, що протягом минулого тижня загострилася ситуація на трьох напрямках фронту. Зокрема, найважчі бої тривають у районі Бахмута, Авдіївки та Новопавлівки.

Своєю чергою аналітики американського Інституту вивчення війни вважають, що Україні, дочекавшись озброєння з нового пакета допомоги від Сполучених Штатів Америки, якнайшвидше потрібно перехопити ініціативу на фронті. Якщо ж ініціатива залишиться на боці Росії протягом усього 2024 року, то це дасть країні-агресорці низку переваг.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 21:09