Wisent 1 тягне танк Leoprad 2. Фото: Компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft

Україна отримала від Німеччини танки для розмінування: які вони в дії (відео)

Україна протягом останнього тижня отримала від Німеччини два танки для розмінування територій. Йдеться про Wisent 1, який оснащений високим балістичним захистом і захистом від мін.

Про це повідомляє прес-служба німецького уряду.

Крім танків Wisent 1, Німеччина також доставила в Україну два сідельні тягачі 8х8 і два напівпричепи, 16 вантажівок Zetros, а також 300 тисяч аптечок. Наприкінці березня поточного року ФРН вже надсилала Україні два танки для розмінування Wisent 1.

Що відомо про танки Wisent 1

Wisent 1 (у перекладі "зубр") — це броньована інженерна машина для розмінування, яка базується на модифікованому корпусі основного бойового танка Leopard 1 зі знятою баштою. Головне завдання БРЕМ Wisent 1 — робити проходи у мінному полі. Танк здійснює автоматичну розмітку розмінованої ділянки, щоб по ній змогли пройти піхотинці. Зазвичай у таких машин ширина розмінування становить від 2,5 до 2,6 м.

Техніка оснащена високим балістичним захистом і захистом від мін, що забезпечує максимально можливу безпеку екіпажу. Також окремі моделі таких танків мають повнорозмірний мінний відвал, за допомогою якого машина може проривати мінні поля.

Нагадаємо, за підсумками тринадцятого засідання "Рамштайн", яке відбулося 15 червня на базі НАТО у Брюсселі, Німеччина разом із Норвегією заявила про пакет військової допомоги України на кілька років. Також ФРН із Польщею доповіли про технічну підтримку українських танків Leopard.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 00:16