Фото ілюстративне. Джерело: Rheinmetall

Україна отримає від німецького концерну прототипи далекобійних артилерійських снарядів

Збройні сили України отримають від німецького оборонного концерну Rheinmetall прототипи артилерійських снарядів. Вони здатні уражати цілі на відстані 100 кілометрів.

Про це повідомило німецьке видання Handelsblatt із посиланням на заяву генерального директора Rheinmetall Арміна Паппергера.

Під час заходу в Індустріальному клубі Дюссельдорфа-Босс він розповів, що концерн планує надати Україні сотні тисяч боєприпасів, серед яких будуть і далекобійні прототипи.

"Артилерія змінює правила на полі бою", — зазначив Паппергер.

Мілітарний портал Defense Express зазначив, що, ймовірно, йдеться про прототип далекобійного артилерійського снаряда 155-міліметрового калібру під назвою Vulcano. Ще минулого року стало відомо, що Німеччина передає ЗСУ лазерні підсвітлювачі для версії Vulcano, яка здатна летіти на 70 кілометрів.

На початку квітня німецький концерн Rheinmetall анонсував передачу Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder. Німецький уряд замовив ці бронемашини у березні цього року. Очікується, що передача цих машин Україні відбудеться 2024 року.

Нагадаємо, що 30 квітня в Нижній Саксонії горів дачний будинок очільника машинобудівного та збройового концерну Rheinmetall Арміна Паппергера, який активно підтримує Україну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.05.2024 19:56