Фото: Генеральний штаб ЗСУ

Україна посилює атаки проти об'єктів ворога на окупованих територіях та в Росії, — ISW

Збройні сили України посилюють удари по військових та логістичних об'єктах у тилових районах Росії, а також на тимчасово окупованих територіях.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Аналітики вказують, що 12 листопада Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що напередодні українські партизани напали на російський штаб в окупованому Мелітополі Запорізької області, внаслідок чого були ліквідовані щонайменше троє співробітників Федеральної служби безпеки РФ та Росгвардії.

Також з 8 по 12 листопада спостерігалися удари по російських військових базах у тимчасово окупованому Криму та низці регіонів Росії. Експерти припускають, що Україна з літа поточного року проводить масштабну ударну кампанію, спеціально спрямовану проти військових цілей в окупованому Криму.

Ключові висновки ISW:

  • Українські війська 12 листопада незначно просунулися на лівому березі Дніпра в Херсонській області на тлі наземних операцій, що продовжуються.
  • Російський уряд намагається применшити масштаби своїх дій щодо посилення контролю над російським інформаційним простором.
  • Росія продовжує позиціювати себе як провідний гарант безпеки авторитарних країн Африки.
  • Російські війська 12 листопада завдали обмеженої серії ракетних ударів по півдні України.
  • Російські війська продовжили наступальні дії межі Куп'янськ-Кремінна, соціальній та районі Бахмута.

Нагадаємо, 4 листопада Україна вперше в історії знищила ракетний корабель ворога, який ще навіть не спустили на воду із заводу. ЗСУ завдали успішних ударів по ракетному корвету "Аскольд" під час атаки на завод "Затока" у тимчасово окупованій Керчі.

Вночі 10 листопада у тимчасово окупованому Криму було уражено десантні кораблі російських окупантів. Атаковані судна рашистів пішли на дно.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Війна, 13.11.2023 04:22