Зустріч Ольги Стефанішиної з єврокомісаром. Джерело: мережа X (колишній Twitter)

Україна узгодила деталі щодо переговорів про вступ до Євросоюзу

Віце-прем'єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина провела зустріч з єврокомісаром з питань розширення Олівером Варгеї. Вони обговорили подальші переговори про вступ України до Європейського Союзу.

Про це Ольга Стефанішина повідомила на своїй сторінці в мережі X (колишній Twitter).

За її словами, під час зустрічі вони з єврокомісаром обговорили структуру майбутніх переговорів. Йдеться про кроки щодо виконання чотирьох рекомендацій Єврокомісії, початок "скринінгу" законодавства України, за яким відбуватимуться зустрічі урядової команди та представників гендиректорату Єврокомісії з питань переговорів про розширення, а також підготовку переговорної рамки.

Стефанішина заявила, що Україна спроможна рухатися у всіх цих питаннях, оскільки вже є попередні домовленості й узгодження.

Також за участі Стефанішиної у Брюсселі пройшла стартова нарада для перевірки законодавства України на відповідність до законодавства Євросоюзу.

Джерело: сторінка в мережі X Ольги Стефанішиної

Джерело: сторінка в мережі X Ольги Стефанішиної

Віце-прем'єр наголосила, що Україна розробить дорожні карти щодо верховенства права, вільного пересування людей, реформи державного управління.

Нагадаємо, що сьогодні в Європейському Союзі також отримали "позитивний сигнал" від прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. За інформацією міністра закордонних справ Фінляндії Еліни Валтонен, він зніме вето щодо надання Україні допомоги в 50 мільярдів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.01.2024 15:19