Самохідна артилерійська установка "Богдана". Джерело: "АрміяInform"

Україна збільшує виробництво САУ "Богдана": у квітні "оборонка" встановить рекорд, і це не межа

Україна продовжує нарощувати виробництво власної зброї. Вже цього місяця наша промисловість уперше видає 10 самохідних артилерійських установок "Богдана". Далі у планах — ще збільшити їх кількість.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський за підсумками щоденного звіту силовиків.

"Частка власного виробництва постійно зростає. Держава укладає з нашими підприємствами серйозні, тривалі контракти, які дають прогнозованість, можливість набирати людей і залучати інвестиції", — наголосив він.

Раніше, на початку квітня, військові аналітики видання The New York Times зазначали, що оборонно-промисловий комплекс України щомісяця виробляє вісім самохідних артилерійських систем "Богдана", тоді як на початку повномасштабного вторгнення Росії в арсеналі Збройних сил була лише одна така установка. Зараз, як бачимо, їх кількість знову зростає

Цю зброю вперше виготовили 2018 року, вона здатна стріляти патронами калібру НАТО та виявилася настільки ефективною в перші дні війни, що її розвозили на поля битв по всій країні.

"Збільшення обсягів виготовлення таких озброєнь сигналізує про потенційний бум внутрішнього виробництва зброї в країні", — повідомили у The New York Times.

Журналісти, посилаючись на урядові документи, вказували, що за останній рік українські оборонні підприємства виробили втричі більше бронетехніки, ніж виробляли до війни, та вчетверо збільшили виробництво протитанкових ракет.

Що відомо про СОУ "Богдана"

"Богдана" — це колісна 155-мм самохідна артилерійська установка українського виробництва. Вона стала першою українською САУ, розробленою під стандартний для країн НАТО калібр 155 мм.

2022 року гаубиця отримала бойове хрещення у битві за окупований на той час рашистами острів Зміїний. Цього року офіційно прийнято на озброєння ЗСУ.

Нагадаємо, що сьогодні під час щоденного звіту силовики розповіли президенту України Володимиру Зеленському про боєприпаси для військових власне виробництво зброї, ситуацію на полі бою та пошуково-рятувальну операцію в Чернігові.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 15:23