Фото: Рixabay

Українці можуть самостійно розрахувати розмір майбутньої пенсії: як це зробити

Громадяни України мають змогу спрогнозувати своє пенсійне майбутнє та дізнатися орієнтовний розмір пенсії за віком за даними, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. Для цього варто скористатися сервісом "Пенсійний калькулятор".

Як повідомляє прес-служба ПФУ, при розрахунку користувач може додати відомості про ті періоди своєї трудової діяльності, які наразі в Фонді відсутні.

Фахівці пояснюють, що "Пенсійний калькулятор" розраховує прогнозний розмір пенсії за віком в "цінах" на час розрахунку: сервіс не здійснює припущень щодо зростання середньої заробітної плати в Україні у наступні роки чи рівня інфляції. Також для визначення заробітної плати "Пенсійний калькулятор" використовує показники зарплати людини та середньої зарплати на момент проведення розрахунку. Саме тому розрахунок розміру пенсії в короткостроковій перспективі буде більш точним.

самостійний розрахунок пенсії

Інфографіка: сайт Пенсійного фонду

До того ж українці можуть за допомогою "Пенсійного калькулятора" порахувати наявний страховий стаж людини (при введенні всіх необхідних даних про трудову діяльність до 01.01.2004) та визначити ймовірний вік виходу на пенсію з урахуванням можливо набутого стажу (тобто 60, 63 чи 65 років).

Нагадаємо, пенсіонери, за якими немає кому доглядати, можуть розраховувати на грошову допомогу від держави. Проте отримати надбавку до пенсії можуть не усі, а лише ті, хто відповідають певним критеріям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 22.04.2024 02:48