Фото ілюстративне. Джерело: today.ua

Українців попередили про можливі відключення світла по всій країні: коли і на скільки

У середу, 8 травня, російські окупанти атакували об'єкти енергетичної інфраструктури у шести областях України. Тому сьогодні після 18:00 можливе застосування обмеження споживання електроенергії для споживачів.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Сьогодні ввечері з 18:00 до 23:00 можливе обмеження побутових та промислових споживачів по всій Україні. Обмеження будуть рівномірно розподілені по всім областям. Як саме будуть діяти графіки відключень в кожній області, буде оприлюднено на офіційних сторінках місцевих обленерго", — зазначили в компанії.

В "Укренерго" пояснили, що причина — дефіцит електроенергії, який виник в енергосистемі, через нові пошкодження обладнання українських електростанцій, пов'язані з обстрілом РФ 8 травня.

Особливо важка ситуація очікується сьогодні з 18:00 до 23:00. Диспетчерський центр "Укренерго" застосовує всі наявні заходи для подолання дефіциту, зокрема імпорт та аварійну допомогу електроенергії з енергосистем країн Європи.

Фото: "Укренерго"

Фото: "Укренерго"

Обстріл української енергосистеми 8 травня: що відомо

Уночі 8 травня ворог випустив понад 50 ракет та 20 "шахедів" по енергетичній інфраструктурі у Львівській, Вінницькій, Полтавській, Кіровоградській, Запорізькій, Івано-Франківській областях. Це вже п’ятий масований ракетно-дроновий удар по об'єктах енергетики, починаючи з 22 березня 2024 року.

Внаслідок ворожої атаки пошкоджень зазнали об’єкти генерації. Також російські БпЛА пошкодили обладнання одного з об’єктів "Укренерго" в центральному регіоні. Наразі споживачі в цьому регіоні заживлені резервними схемами.

Нагадаємо, кілька днів тому міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що ситуація в енергосистемі досить складна. Попередні масовані російські атаки на об’єкти української енергетичної інфраструктури завдали чимало збитків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 08.05.2024 12:25