Фото: unicef.org

В Україні пришвидшать надання соціальних послуг: що готує влада

Влада працює над впровадженням Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг. Інформація з нього буде використовуватися як для контролю за надавачами соціальних послуг, так і для спрощення процедури реєстрації для отримувачів.

Як повідомили у Міністерстві соціальної політики, Реєстр є складовою Єдиної інформаційної системи соціальної сфери.

Відомство наголошує, що завдяки реєстру українці зможуть швидше та якісніше отримувати соціальні послуги, а держава отримає можливість контролювати прозорість та дотримання всіх норм надавачами соціальних послуг.

"Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг це автоматизована інформаційно-телекомунікаційна система, призначена для збирання, реєстрації, накопичення, зберігання, використання, знеособлення і знищення даних про надавачів та отримувачів соціальних послуг, визначених законодавством", — пояснили у Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Оксана Жолнович повідомляла, що уряд реформує соціальну політику за європейськими стандартами, яка допоможе стимулювати повернення українців додому з-за кордону. При цьому, за її словами, на сьогодні ще зарано закликати всіх громадян України повертатися додому, оскільки триває агресивна російська війна проти України та продовжуються бойові дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.04.2023 10:00