Владислав Бухов. Джерело: worldaquatics

Українець уперше в історії виграв золото чемпіонату світу з плавання на 50 метрів вільним стилем (відео)

Українець Владислав Бухов виграв змагання на 50-метрівці вільним стилем. Таким чином він уперше в кар'єрі став чемпіоном світу з плавання. Це сталося в катарській Досі.

Це перше золото України на 50 метрах вільним стилем в історії чемпіонатів світу. Досі українці не вигравали медалей цієї дисципліни. До того ж це восьма перемога України у фіналах чемпіонатів світу з плавання та перша — з 2007 року, коли Олег Лісогор здобув золото 50-метрівки брасом.

Загалом Владислав Бухов виграв першу медаль для України на чемпіонаті світу. У фіналі 800-метрівки вільним стилем також змагався Михайло Романчук і посів восьме місце. Дотепер Бухов двічі зупинявся на чемпіонатах світу в півфіналах, але в Досі зумів покращити свої результати.

У фіналі основна боротьба за золото розгорнулася саме між австралійцем Кемероном Макевоєм і Буховим. Українець випередив чинного чемпіона на 0,01 секунди та здобув дебютну медаль на цьому рівні. Трійку призерів замкнув британець Бенджамін Прауд.

Владислав Бухов — це 21-річний український плавець, який народився в Донецьку. Він уже має олімпійську ліценцію на Париж-2024 на дистанції 50 метрів вільним стилем. Український спортсмен здобув її на турнірі Stockholm Open у 2023 році.

Нагадаємо, на початку цього тижня стало відомо, що вперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі — це національний рекорд. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.02.2024 11:21