Фото: Instagram Марти Костюк

Українка Костюк вийшла у фінал престижного турніру, обігравши імениту суперницю

У неділю, 3 березня, українська тенісистка Марта Костюк провела півфінальний матч на турнірі WTA 500 у Сан-Дієго. Наша землячка здобула перемогу над американкою Джессікою Пегулою у двох сетах.

Для Марти перший сет міг стати провальним, адже українка поступалася з рахунком 1:5, але в підсумку обіграла п'яту ракетку світу — 7:6, 6:1. У підсумку поєдинок тривав півтори години.

Представниця США веде в особистих зустрічах 2:1. Костюк вперше в карʼєрі здобула перемогу над тенісисткою з топ-5.

Хто чекає на Костюк у фіналі

Марта Костюк у фіналі зійдеться з представницею Великої Британії Кеті Бултер (№49 WTA), яка в півфіналі здолала супротив Емми Наварро. Для українки це буде другий фінал турніру WTA в карʼєрі.

Раніше повідомлялось, що уперше в історії одразу чотири українки одночасно входять до топ-30 жіночого рейтингу з тенісу у світі. Серед 30 найсильніших тенісисток світу лише Чехія має більше представництво — п'ять тенісисток.

Нагадаємо, що українська тенісистка Даяна Ястремська за крок до фіналу програла у двох сетах китаянці Цінь Вень Чжен. Таким чином вона зупинилася на півфінальній стадії Australian Open-2024, що вже для українки стало беззаперечним успіхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.03.2024 12:20