Фото: Pixabay

Українка відсудила у Росії 500 тисяч гривень

Жителька Хмельниччини подала позов до суду на Росію та відсудила у держави-агресора 500 тисяч гривень. Жінка вимагала моральної компенсації за збитки, яких вона зазнала від вторгнення РФ до України.

Про це повідомляється у рішенні суду. 

Зазначається, що у своєму позові громадянка України запевняла, що війна, яку почала Росія, та "очевидна бездіяльність" України, "яка допустила військовий конфлікт" з Росією призвели порушення її права на мир. Жінка вимагала від окупантів компенсації у розмірі майже 50 мільйонів гривень на відшкодування майнової та моральної шкоди. Варто додати, що від України вона хотіла отримати всього одну гривню моральної компенсації.

Жінка запевнила, що вона зазнала "душевних страждань, стресу та побоювань за свою безпеку". А також, споглядаючи зруйновані будівлі, жінка відчуває додатковий дискомфорт, зокрема "часткову втрату віри в людяність загарбників".

Відомо, що на війні загинув її брат, через що вона "психологічно роздавлена і змушена докладати зусиль, щоб подолати апатію". Жінка також скаржилась на систематичний стрес, передчасне старіння та брак сну через виття сирен повітряної тривоги вночі.

Рішення суду

Скріншот рішення суду

Варто зазначити, що суд ухвалив рішення задовольнити позов частково. Суд призначив стягнути з країни-агресора 500 тисяч гривень та відшкодувати завдану моральну шкоду постраждалій. Проте суд не знайшов доказів незаконних дій України. Також не було жодних доказів, які б свідчили про майнову шкоду заподіяну жінці.

Нагадаємо, раніше чоловік з Хмельниччини подав до суду на Росію, бо не висипається через повітряні тривогиВін заявив, що щодня зазнає стресу через повітряні тривоги та тривале перебування в укритті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 01.04.2024 12:14