Фото: tribun.com

Українські біженці можуть отримати пенсію за кордоном

Українці, які тимчасово проживають за кордоном, зможуть отримувати пенсії міжнародними переказами через "Укрпошту". Таку можливість передбачив уряд України.

Про це повідомили в прес-службі Мінреінтеграції.

Відзначимо, постанову розробили за результатами обговорення проблемних питань українських громадян, які знайшли тимчасовий прихисток у Польщі. 

Зазначається, що йдеться про відновлення виплат для українських громадян за кордоном, які в Україні отримували пенсію у готівковій формі.

"Відтепер виплати можна буде отримувати у відділенні пошти за кордоном, за наявності технічної можливості в АТ "Укрпошта" здійснювати переказ коштів у країну перебування", — пояснили в міністерстві.

Аби оформити отримання пенсії за кордоном, громадяни мають написати відповідну заяву. 

Нагадаємо, станом на квітень в Україні налічується 10,7 млн пенсіонерів. На початку березня було проведено переіндексацію виплат цій категорії населення, тому середня пенсія нині становить 5 238 гривень. Найбільшу пенсію отримують жителі Київської області, найменшу — у Тернопільській.

Раніше ми писали, що наприкінці минулого року уряд прийняв ухвалу, яка передбачає, що ще одна категорія українців зможе вийти на пенсію достроково. Зокрема, це стосується тих, хто не може виконувати свої робочі обов’язки через стан здоров’я.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 06.05.2023 16:06