Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські дрони уразили чотири Су-30 та літак-амфібію у російському Єйську, — ЗМІ

Безпілотники Головного управління розвідки Міністерства оборони України пошкодили сім російських літаків на аеродромі в російському Єйську. "Бавовна" сталася 5 квітня.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на власні джерела у ГУР.

Під час атаки було уражено чотири багатоцільові винищувачі Су-30СМ, два військово-транспортні літаки та літак-амфібія БЕ-200. Також в ході нальоту українських дронів було знищено дизельну підстанцію аеропорту.

"Охорона летовища здійснювалась силами 726 навчального центру 51 дивізії ППО РФ. Для відбиття атаки було використано зенітний ракетно-гарматний комплекс Панцир-С і стрілецьку зброю. Втім, п’яти українським "пташкам" вдалось прорвати щільну оборону та подолати спроби пригнічення засобами РЕБ", — йдеться у повідомленні.

Наразі у ГУР цю інформацію офіційно не підтверджують, але й не спростовують.

Нагадаємо, вночі 5 квітня дрони атакували три російські військові аеродроми. Вибухи лунали саме на військових аеродромах Морозовськ Ростовської області, Єйськ у Краснодарському краї та Енгельс у Саратовській області.

Додамо, 4 квітня ввечері безпілотники здійснили атаку на російське місто Курськ. Це спричинило пожежу та руйнування у місті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 17:55