Літаки F-16. Джерело: Міноборони України

Українські пілоти завершують навчання на F-16: коли вони зможуть виконувати бойові завдання

Частина українських пілотів вже завершує навчання на літаках F-16. Льотчики будуть готові до виконання завдань одразу, як тільки винищувачі прибудуть в Україну.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Підготовка невпинна, цей процес триває на різних рівнях. Ми вже маємо льотчиків, які завершують своє навчання на F-16. Як тільки це стане можливо, F-16 прибудуть в Україну, звичайно, ці пілоти вже будуть готові до виконання бойових завдань у повітряному просторі в українському небі", — сказав він.

За його словами, Україні потрібен не один десяток літаків типу F-16 для того, щоби захистити повітряний простір і відбивати ворожі атаки.

"Такі винищувачі будуть здатні боротися і з малорозмірними цілями, у тому числі з крилатими ракетами", — додав Євлаш.

Раніше союзники України створили авіаційну коаліцію. У рамках домовленостей Україна має отримати винищувачі F-16, зокрема, від Нідерландів, Данії й інших партнерів.

Як відомо, вчора президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністеркою Данії Метте Фредеріксен. Сторони обговорили способи прискорення передачі Україні винищувачів F-16.

Нагадаємо, декілька днів тому міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила під час брифінгу у Вільнюсі, що Нідерланди розпочнуть відправляти винищувачі F-16 Україні цієї осені. Це відбудеться після Данії, яка має намір передавати літаки влітку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.05.2024 10:38