Скріншот з відео

Українські спецпризначенці проводили операції в Судані проти ПВК "Вагнера", — (відео)

Спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України в Судані проводили операції проти ПВК "Вагнера" і союзників російських бойовиків. За допомогою найманців з РФ місцеві "Сили швидкого реагування" (RSF) у квітні спробували влаштувати держпереворот.

Про це повідомляють ЗМІ.

За даними видання, інформацію про участь в операціях на Африканському континенті підтвердили у розвідці, процитувавши очільника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова про те, що Україна знищуватиме російських воєнних злочинців у всіх куточках світу.

"Українські спецпризначенці дійсно проводили операції в Судані проти російської ПВК "Вагнера" і їхніх місцевих союзників із "Сил швидкого реагування" (RSF), які у квітні спробували влаштувати держпереворот. Цю інформацію ЗМІ підтвердили джерела в розвідувальних колах і надали кілька відео. Деталей операції поки не розголошують", — зазначено у повідомленні видання.

Варто додати, що інформацію про атаки українських спецслужб на сили RSF поблизу міст Шамбат та Хартум у вересні раніше поширило видання CNN. Одним з доказів причетності України до цих атак західні журналісти вважають характерне для них використання FPV-дронів "в українському стилі".

За даними ЗМІ, у вересні відбулося вісім атак дронів на автомобілі та обʼєкти RSF і одна наземна операція в передмісті Хартуму — Омдурмані. Там група спецпризначенців штурмувала будівлю. Журналісти також написали, що ПВК "Вагнера" допомагає RSF зброєю, але про атаки на самих "вагнерівців" не згадували.

"У ГУР, коментуючи цей матеріал, лише згадували про слова Кирила Буданова, що "Україна буде знищувати російських воєнних злочинців у будь-якій точці світу, хоч де б вони були", — повідомляють ЗМІ.

Видання опублікувало відео з Африки, отримані від джерел у розвідці.

Нагадаємо, 24 вересня у Малі "Координаційний рух Азавад" оголосив повну мобілізацію для протистояння хунті та "вагнерівцям". Озброєні угрупування були сформовані на базі племен туарегів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим
Світ, 06.10.2023 15:54