Фото: ілюстративне Джерело: "Укрінформ"

Українські спецслужби могли атакувати союзників "вагнерівців" у Судані, — CNN

Українські спецслужби, ймовірно, атакували угруповання "Сили швидкого реагування" в Судані, яке підтримує приватна військова компанія "Вагнера".

Про це повідомив канал CNN із посиланням на власні джерела.

Йдеться про серію ударів по RSF. За даними видання, це угруповання отримує допомогу від вагнерівців у боротьбі проти армії Судану за владу.

Зокрема, за словами українського співрозмовника журналістів із військових кіл, удари безпілотниками по бойовиках RSF — це "робота несуданських військових". Водночас на питання, чи стоїть за атаками Україна, він відповів, що "імовірно, відповідальність за це несуть українські спецслужби".

Проте журналісти не змогли підтвердити причетність України до серії ударів, проте на відео уражень можна побачити "відмінні риси атак дронів в українському стилі".

"Два комерційно доступні дрони, які широко використовуються українцями, брали участь щонайменше у восьми ударах, водночас на контролері дрона було видно український текст", — сказано в матеріалі.

Нагадаємо, 27 липня військові у Нігері на національному телебаченні оголосили про повалення президента Мохамеда Базума, який був демократично обраним главою держави. Він був союзником України в Африці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 09:59