Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові відкинули окупантів на 3−8 км від Дніпра на Херсонщині

Українські війська посунули окупантів на 3-8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини. Відтак, мінометні розрахунки вже не досягають правого берега.

Про це повідомила прес-офіцер Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Попередньо цифри різняться від 3 до 8 кілометрів у залежності від специфіки географії та ландшафту лівобережжя. Мінометні розрахунки вже не досягають правого берега і тому це — певне досягнення", — зазначила вона.

Речниця додала, що, попри щоденну інформацію про знищені артилерійські системи ворога, окупанти все одно продовжують з артилерії поливати вогнем правий берег Херсонщини, оскільки мають можливість підтягувати резерв.

"У них немає критичної межі кількості цих установок", — сказала вона.

Також слід розуміти, що російські загарбники не вибиті настільки, щоб не мати змоги підтягувати додаткові сили. Вона додала, що на місце знищених позицій повертаються інші, свіжіші.

Водночас речниця ОК "Південь" окреслила, скільки російських загарбників на лівому березі. За її словами, загальна кількість угруповання оцінюється у кілька десятків тисяч, однак конкретну цифру не назвала, щоб "не орієнтувати ворога".

"Ворога там багато, роботи у нас теж", — резюмувала вона.

Гуменюк також додала, що створення ударних угруповань не фіксується. За її словами, це означає, що в окупантів немає потужностей, щоб готуватися до активних дій.

Нагадаємо, в районі населеного пункту Кринки Херсонської області дезертирували близько 20 військовослужбовців російських окупаційних військ зі складу 144 окремої мотострілецької бригади ЗС РФ, які самовільно залишили бойові позиції. 

Додамо, за даними Інституту вивчення війни, російська армія, схоже, застосовує уроки, зроблені зі спроб укомплектувати багаторівневу російську оборону на заході Запорізької області під час українського контрнаступу до поточних російських оборонних операцій на Херсонщині. У Генштабі України визнали, що російські сили мають "досить серйозну" лінію укріплень у цьому регіоні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.11.2023 08:08