Фото: Facebook-сторінка Рустема Умєрова

Умєров провів переговори з головою Пентагона: про що розмовляли

Міністр оборони України Рустем Умеров провів переговори з главою Пентагона Ллойдом Остіном. Союзники обговорили плани щодо наступної зустрічі у форматі "Рамштайн".

Про це повідомляє прес-служба Пентагону. Зазначається, що засідання наступної контактної групи з питань оборони України має відбутися практично наприкінці цього тижня. Така зустріч союзників стане вже сімнадцятою і відбудеться", ймовірно, 22 листопада. Перед новим "Рамштайном" Остін та Умєров обговорили ситуацію в Україні.

"Міністр оборони США Ллойд Остін обговорив сьогодні телефоном із міністром оборони України Рустемом Умєровим останні події в Україні", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 жовтня у Брюсселі відбулася шістнадцята зустріч союзників України у форматі "Рамштайн", на якій обговорювалися оборонні потреби ЗСУ та нові пакети допомоги. Вперше до засідання Контактної групи з оборони особисто приєднався український гарант Володимир Зеленський. В рамках візиту президент провів низку зустрічей із партнерами, а союзники оголосили про нові пакети військової допомоги.

Міністр оборони Рустем Умєров заявив, що за підсумками засідання у форматі "Рамштайн" Україна отримала допомоги на півмільярда доларів.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський на засіданні "Рамштайну" заявив, що Україна повинна стати переможцем у зимовій битві, коли російські загарбники відновлять масовані атаки на об'єкти критичної інфраструктури. Наша держава має для цього відповідні спроможності оборонної промисловості.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.11.2023 18:46