Робота Сил оборони України. Джерело: Генштаб ЗСУ

Уночі Росія атакувала Україну дронами та ракетами: скільки повітряних цілей знищили Сили оборони

У ніч на п’ятницю, 10 травня, російські окупанти застосували для атак по Україні десять ударних БпЛА типу Shahed-131/136 і дві зенітні керовані ракети С-300 / С-400. Сили оборони знищили всі десять дронів.

Про це повідомила прес-служба Повітряних сил Збройних сил України.

Українські військові уточнили, що безпілотними летіли в Україну з території тимчасово окупованого Криму, а ракети запустили з Бєлгородської області в напрямку Харківщини.

"У результаті бойової роботи підрозділи мобільних вогневих груп Повітряних сил і Сил оборони України знищили всі десять ударних БпЛА в межах Одеської, Миколаївської та Херсонської областей. Дякую за успішну бойову роботу! Разом — до перемоги!" — наголосив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Як відомо, цієї ночі російські окупанти обстріляли Харків. За інформацією міського голови Ігоря Терехова, удар прийшовся по району житлової забудови. У приватному житловому будинку спалахнула пожежа.

Нагадаємо, що так само в ніч на 10 травня в Калузькій області Росії загорівся нафтопереробний завод після атаки безпілотників. Місцеві мешканці розповідають про гучні вибухи та масштабну пожежу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.05.2024 08:17