Засідання уряду. Джерело: Telegram-канал Дениса Шмигаля

Уряд дозволив оборонним підприємствам бронювати працівників без обмежень

У вівторок, 16 січня, Кабінет міністрів України врегулював питання бронювання працівників оборонно-промислового комплексу. Тепер підприємства зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень.

Про це повідомив урядовий портал із посиланням на рішення, яке ухвалено на засіданні Кабінету міністрів.

"Уряд вніс зміни до постанови №76 від 27 січня 2023 року, якою регулюються питання бронювання військовозобов’язаних під час дії воєнного стану, щодо бронювання працівників підприємств оборонно-промислового комплексу", — йдеться в повідомленні.

Згідно з ухваленим рішенням, військовозобов’язані працівники підприємств, установ і організацій, визначених Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості критично важливими у сфері оборонно-промислового комплексу, бронюються:

  • незалежно від військового звання, віку та військово-облікової спеціальності;
  • без обмежень щодо кількості військовозобов’язаних, які підлягають бронюванню.

"Відтепер підприємства оборонно-промислового комплексу зможуть бронювати своїх військовозобов’язаних працівників без обмежень за кількістю та без врахування рівня дефіцитності їх військової спеціальності. Це дозволить посилити потенціал оборонно-промислового комплексу та забезпечити оборонним підприємствам можливість стабільно працювати та нарощувати обсяги виробництва", — пояснив заступник міністра економіки України Ігор Фоменко.

Він додав, що це рішення — спільна позиція Міноборони, Мінстратегпрому та Мінекономіки.

"Наше першочергове завдання — забезпечити наших захисників і захисниць усім необхідним для здобуття перемоги", — підсумував заступник міністра.

Нагадаємо, наприкінці грудня президент Володимир Зеленський під час зустрічі з керівниками та працівниками державних і приватних компаній оборонно-промислового комплексу заявив, що Україна активно працює над створенням власного озброєння. 2023 року держава втричі збільшила виробництво зброї та техніки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.01.2024 16:10