Фото ілюстративне зі соцмереж

Уряд Нідерландів може відмовитися від Facebook: у чому причина

В Нідерландах розглядається можливість повної відмови від соціальної мережі Facebook через порушення в обробці персональних даних. Попередні переговори посадовців з компанією-власником Facebook, Meta, "не принесли бажаних покращень".

Про це повідомляє видання De Telegraaf.

За інформацією журналістів, наразі тривають підготовчі роботи, які передбачають, що міністерства в уряді Нідерландів визначать, які наслідки для них матиме відмова від соцмережі Facebook.

Непрямо про підготовку такого кроку De Telegraaf розповіла державна секретарка уряду Нідерландів із питань цифровізації Александра ван Хуффелен. Вона нагадала, що ще у 2017 році нідерландський регулятор виявив порушення у тому, як Facebook обробляє персональні дані.

Тоді ж на вимогу влади Нідерландів Meta вносила корективи в роботу соцмережі, проте це не розв'язало проблеми. Крім того, в уряду з'явилися нові побоювання щодо безпеки роботи Facebook.

"Уряд Нідерландів провів розслідування ризиків для приватності, пов'язаних із використанням сторінок Facebook", розповіла ван Хуффелен. За її словами, розслідування виявило серйозні недоліки, які обговорили з Facebook.

Посадовиця вважає, що слідом за Facebook урядова заборона може торкнутись і інших соціальних мереж. 

Додамо, що навесні минулого року року влада Нідерландів заборонила чиновникам і урядовцям використовувати соцмережу TikTok через побоювання в шпигунстві з боку платформи, створеної китайськими розробниками. 

Нагадаємо, у Нідерландах представниця партії BBB Мона Кейзер запропонувала відправити українських біженців у західні області своєї країни, де не ведуться активні бойові дії. Вона аргументувала свої слова тим, що Нідерланди не мають змоги прихистити усіх, хто прибув після 24 лютого 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 06.02.2024 09:26