Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

Кабмін обмежив час лікування українських військових за кордоном: що змінилося

Кабінет міністрів обмежив час лікування українських військових за кордоном. Тепер сукупний час їх перебування за межами України не має перевищувати 12 місяців.

Про це повідомив постійний представник Кабінету міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук. Він зазначив, що уряд вніс зміни до постанови Кабміну від 5 квітня 2022 року №411.

"Встановлено, що загальний час перебування захисника України на лікуванні за кордоном, включаючи час переміщення з одного іноземного закладу охорони здоров’я до іншого та час очікування між плановими хірургічними втручаннями, не може перевищувати 12 місяців поспіль", — йдеться у повідомленні.

За українськими законами за весь період лікування та перебування у відпустці для лікування військовослужбовцям Збройних сил України зберігається грошове та матеріальне забезпечення.

У квітні минулого року уряд спростив процедуру виїзду поранених бійців на лікування за кордон. Медичні заклади, в яких воїни перебувають на лікуванні чи реабілітації, отримали право самостійно визначати, необхідність скерувати їх на лікування.

Як відомо, Україна бере участь в європейській програмі "Евакомед", яка дозволяє направляти за кордон в рамках медичної евакуації поранених і постраждалих внаслідок бойових дій.

Нагадаємо, що минулого року Кабінет міністрів ухвалив нову постанову, згідно з якою українським державним службовцям заборонено виїжджати за кордон без поважних причин. Це, зокрема, стосується й жінок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.02.2024 10:12